Rinus Michels Toernooi 2015

Het Rinus Michels Toernooi wordt op zaterdag 13 juni 2015 gehouden op de velden van v.v. d' Olde Veste '54.

 
Rinus Michels Toernooi 2015

Het Rinus Michels Toernooi is een initiatief van Quick’20 en werd in 2008 voor de eerste keer gehouden. Aan het toernooi nemen jaarlijks de eerste vijf winnaars van de Rinus Michels Award deel, zij werden gekroond omdat ze beschikten over de beste jeugdopleiding in het vaderlandse amateurvoetbal. De vijf clubs AFC Amsterdam, Alphense Boys (Alphen aan de Rijn), Rohda Raalte, d’Olde Veste (Steenwijk) en Quick’20 zijn inmiddels allemaal al een keer de gastheer geweest van dit toernooi waarin de jeugdopleiding voorop staat. Niet voor niets nemen de clubs elk jaar deel met hun nieuwe selecties voor het seizoen erop. Het is dus geen ‘einde-seizoens-uitje’ en wordt door alle deelnemende ploegen meer dan serieus genomen.

Maar ook is het natuurlijk een prachtig eerbetoon aan de enige trainer die ons land ooit een Europese titel heeft bezorgd: Rinus Michels. 26 jaar is het geleden dat Oranje deze Europese titel pakte in Duitsland. ‘Dit is een goed stel, hoor’, sprak NOS-commentator Theo Reitsma destijds. Een goed stel inderdaad, naar de titel geleid door bondscoach Rinus Michels, die op 3 maart 2005 overleed aan de complicaties van een zware hartoperatie. Het Rinus Michels Toernooi zorgt er echter voor dat zijn naam voortleeft.

De achtste editie wordt gehouden op de velden van v.v. d' Olde Veste '54, op het sportpark aan de Parallelweg 11 in Steenwijk. Zo’n 300 talentvolle voetballers strijden deze dag weer om die cup met de grote oren. Alphense Boys won de Rinus Michels Cup in 2008, 2009 en 2011, in 2010, 2012, 2013 en 2014 won AFC Amsterdam de schitterende bokaal.

Website by Primosite