Eerbetoon aan een legende

Eerbetoon aan een legende

Rinus Michels is de belangrijkste trainer uit de geschiedenis van het Nederlands betaalde voetbal. In 1999 werd hij door de FIFA verkozen als coach van de eeuw. De trainer Rinus Michels was succesvol bij onder meer Ajax en Barcelona. Als bondscoach van het Nederlands elftal verloor hij de WK-finale in 1974, maar in 1988 werd Oranje onder zijn leiding Europees kampioen.

    Rinus Michels Award
    De KNVB en de Coaches Betaald Voetbal reiken sinds 2004 de Rinus Michels Award uit voor de beste coaches en jeugdopleidingen. Rohda won in 2004 als eerste club in Nederland de Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal. In de jaren daarna wonnen respectievelijk AFC Amsterdam, Alphense Boys, Quick '20 uit Oldenzaal en het Steenwijkse d'Olde Veste de Award. Als eerbetoon aan Rinus Michels, die 3 maart 2005 overleed, organiseren deze vijf clubs jaarlijks een onderling toernooi. De Rinus Michels Award staat nu bekend als een stimuleringsprijs voor de jeugdvoetbalopleiding in Nederland.

    Rinus Michels Toernooi
    Tijdens het Rinus Michels Toernooi strijden AFC Amsterdam, Alphense Boys, Quick '20, d'Olde Veste en Rohda Raalte met de nieuwe C1, B1 en A1 teams om de eervolle zege. Alphense Boys won het toernooi drie keer, AFC uit Amsterdam twee keer. Op zaterdag 13 juni 2015 wordt het toernooi gehouden op de velden van v.v. d'Olde Veste '54.

    Website by Primosite